Jdi na obsah Jdi na menu

Co ráda vařím

Platí u mě pravidlo,že čím jednodušší a výživnější recept,tím lepší.Samozřejmě ráda zkouším nejrůznější recepty s nejrůznější náročností.Ale často se mi stává,že nemám čas a někdy ani chuť se s něčím dlouho patlat a tak často vítězí tyto "recepty".

 

A proto ráda kombinuji fazole,luštěniny,obiloviny,a zeleninu do jednoho.Je známo,že kombinací fazolí a obilovin dosáhneme plnohodnotných aminokyselin.Tak hodím na pánev rozmrazit třeba císařskou zeleninovou směs a potom k ní přidám na prohřátí červené fazole z plechovky,trošku to všechno zahustím,dochutím česnekem.A podávám s uvařenými koupami.

 

Potom mám ráda směsi typu co dům dal.To je třeba hrášek,kukuřice,rajčata z plechovky prohřáté na pánvi a dochucené lahůdkovou paprikou a česnekem a k tomu na kostičky uzené tofu.

 

Dále mám slabost pro americké brambory.Ty si ráda dávám s dýní,kterou peču spolu s nimi,nebo se svou oblíbenou fazolovou směsí.A nebo jen tak samotné,s domácím kečupem.

 

Další mou závislostí jsou bátáty,nebo-li sladké branbory.ečené v troubě s olivovým olejem,solí,pepřem,česnekem a tymiánem vykouzlí jednoduchý gastronomický zážitek a já při tom přemýšlím,kdy a k čemu si je dám znova.Samozřejmě mi jedou i tak samotné!

 

Malá ukázka,jednoho z mých prvních receptů.Zapečená dýně Hokkaido s bramborem a rajčetem.Jednoduché a zároveň vynikacící!

 

img_0893.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář